Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Facaderenovering, Den Franske Ambasade

Den Franske Ambasade

Kongens Nytorv 4

1050 København K

Den Franske Ambassade i København holder til i et tidligere fornemt palæ. Oprindeligt bygget som et vinkelhus i 1683-86 af admiralen og søhelten Niels Juel på en prominent grund på Kongens Nytorv, der hvor Niels Juel i forvejen ejede en gård. 

Han opførte hovedfløjen af palæet med facade mod torvet, markeret af en trefagsrisalit med port i midten. Risalitten fortsatte opefter i en trefagskvist med balustrade, hvorfra admiralen kunne følge skibene på Øresund. Facadeopdelingen er foretaget med toscanske pilastre i stor orden, der er typisk for den hollandske palladianisme. 

Udgangspunkt for palæets store forskønnelsesprojekt er en grundig facaderenovering og restaurering af de farver som den franske arkitekt, Nicolas Jardin, valgte i 1763. Restaureringen adskiller sig fra tidligere projekter, fordi den ikke alene vil søge at restaurere palæets udseende i sin helhed, men også ønsker at genbruge de materialer og teknikker, som håndværkerne oprindelig brugte,” siger Véronique Bujon-Barré. Frankrigs ambassadør i Danmark siden 2010

Bygherre

The Ambassador of France in Denmark

Arkitekter

Frédéric Didier

Entreprise

Byggestyring

Byggeperiode

2012 til 2013

Entreprisesum

​12 Mill.

Referenceblad

​​Hent PDF blad

Københavns byggestyring A/S

​​​Stamholmen 193F

​​​2650 Hvidovre

​​​​CVR: 28119682​​

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.