Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Ballonhangaren

Ballonhangaren

Artillerivej 73

2300 København S

Ballonhangaren på Amager Fælled ligger i et af Københavns fineste åndehuller og bliver brugt som ridehal af børnene i Rideklubben Ridevenner. Udover dette praktiske formål er ballonhangaren også fredet på grund af dens fuldstændigt unikke historie og arkitektur.

Hangaren blev bygget i 1917 som opbevaringshal til militærets ballon. En observationsballon hvorfra man kunne dirigere artilleriet over stor afstand. Der var tilstødende stalde til de heste der trak ballonen på jorden og barakker til soldaternene. Under krigen husede hallen tyske soldater og senere tyske flygtninge. I dag kan man se deres skriblerier i murstene. Efter 1947 var anlægget militært forældet og blev derefter brugt til Københavns ridende politi som var de første til at bruge hallen som ridehal.

Hangaren var i en elendig forfatning og fuld af råd da Readania By & Byg købte den i 2017. Den skulle tilbageføres til et udseende som historisk veldholdt bygning. Bygningen blev pillet ned så kun skelettet stod tilbage. Alt træværk blev enten restaureret eller udskiftet med nyt træ, som med diverse teknologier blev gjort visuelt 100 år ældre. Bygningen blev rettes op, men ikke mere end at man skulle kunne fornemme hallens alder. 

Porten med de 800 kg. tunge portblade kunne ikke reddes og blev nykonstrueret efter de oprindelige konstruktionstegninger. Alt blev lavet som 1917-håndværk mens nye og gamle brædder, ind- og udvendigt blev blandet for visuelt at nedtone restaureringsarbejdet.

Bygherre

Realdania By og Byg

Bygherrerådgivning

KBS BYG A/S

Entreprise

Totalenterprise

Arkitekter

Bertelsen & Scheving

Byggeperiode

Okt 2018 til  Okt. 2020

Størrelse

460 m²

Entreprisesum

​Hemmelig

Referenceblad

​​Hent PDF blad

KBS BYG A/S

Stamholmen 193 F, 2. tv.

2650 Hvidovre

CVR: 28119682​

Postadresse: Bredstensvej 14, 2610 Rødovre

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.