Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Facaderenovering, Den Franske Ambasade

Den Franske Ambasade

Kongens Nytorv 4

1050 København K

Den Franske Ambassade i København holder til i et tidligere fornemt palæ. Oprindeligt bygget som et vinkelhus i 1683-86 af admiralen og søhelten Niels Juel på en prominent grund på Kongens Nytorv, der hvor Niels Juel i forvejen ejede en gård. 

Han opførte hovedfløjen af palæet med facade mod torvet, markeret af en trefagsrisalit med port i midten. Risalitten fortsatte opefter i en trefagskvist med balustrade, hvorfra admiralen kunne følge skibene på Øresund. Facadeopdelingen er foretaget med toscanske pilastre i stor orden, der er typisk for den hollandske palladianisme. 

Udgangspunkt for palæets store forskønnelsesprojekt er en grundig facaderenovering og restaurering af de farver som den franske arkitekt, Nicolas Jardin, valgte i 1763. Restaureringen adskiller sig fra tidligere projekter, fordi den ikke alene vil søge at restaurere palæets udseende i sin helhed, men også ønsker at genbruge de materialer og teknikker, som håndværkerne oprindelig brugte,” siger Véronique Bujon-Barré. Frankrigs ambassadør i Danmark siden 2010

Bygherre

The Ambassador of France in Denmark

Arkitekter

Frédéric Didier

Entreprise

Byggestyring

Byggeperiode

2012 til 2013

Entreprisesum

​12 Mill.

Referenceblad

​​Hent PDF blad

KBS BYG A/S

Stamholmen 193 F, 2. tv.

2650 Hvidovre

CVR: 28119682​

Postadresse: Bredstensvej 14, 2610 Rødovre

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.