Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

"Danske Bank bygningen" Frederiksborggade

"Danske Bank Bygningen"

Frederiksborggade 11

1360 København K

Den gamle "Danske Bank bygning" ved Nørreport station er en markant bygning der står attraktiv med hovedøren ud til det mest trafikkede sted i Danmark.

Det var et teknisk udfordrerne projekt som indeholdt nyt stueplan, og ikke mindst en nedbrydning af bankboksen i kælderen. Boksen bestod af 80 cm. tykke armerede og jernplade-forstærkede vægge, samtidig med at den understøttede de søjler der holdt bygningen oppe. Nye søjler måtte lempes ind gennem vinduerne. De gamle fjernes en for en og understøttes, alt imens en robot arbejdede med nedbrydningen i kælderen.

En ny trappe matchende de nye etageadskillelser blev præfabrikeret og kranet ned. Her var udfordringen at det ikke måtte gå ud over gågadens belægning. I opgangen valgte man at lade et stykke af den oprindelige konstruktion stå urørt som udsmykning. En ny seperat handicapvenlig elevator var nødvendig i stuen. Den oprindelige elevator og sidetrappe blev renoveret og der blev lavet tæppebrønd for at frigive oprindelige fliser til det øgede opgangsareal.

Hvor det kunne lade sig gøre blev facaden inkl. facadestuk, pilastre og portalopsatser over dørerne pudset op efter det oprindelige håndværk. Vinduerne i Facaden skulle forlænges nedefter til gadeplan. De gamle sten blev brugt som skabeloner til at fræse matchende sten til udfyldning af de manglende meter i indfatningen nedefter. Ligeledes blev facaden mod gården renoveret.

Bygherre

KD Selskaberne

Entreprisetype

Styringsentreprise

Arkitekter A/S

Over Byen Arkitekter

Ingeniører

CWN (Rådgivning)

Ark-tek (Konstruktion)

Højhøj (VVS)

Omfang:

Ca. 1400 m²

Byggeperiode

Maj 2019  - Marts 2020

Entreprisesum

ca. 30 mill.

Hent referenceblad

Hent PDF

KBS BYG A/S

Stamholmen 193 F, 2. tv.

2650 Hvidovre

CVR: 28119682​

Postadresse: Bredstensvej 14, 2610 Rødovre

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.