Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Tietgens Ærgrelse

​Tietgens Ærgrelse

​St. Kongensgade 84

1264 København K

​Finansmanden C.F. Tietgen færdiggjorde i slutningen af 1800-tallet opførelsen af Marmorkirken, som påbegyndtes i 1749 efter tegninger af Nicolai Eigtved. For at finansiere byggeriet af kirken opførte Tietgen etageejendommene rundt om kirken. Selve Marmorkirken fik en anden og mere beskeden udformning end Eigtveds oprindelige projekt.

Det lykkedes ikke Tietgen at opkøbe den lille række 1700-tals huse mod Store Kongensgade, og han kunne til sin store fortvivlelse ikke afslutte anlægget. Det ubebyggede hjørne og rækken af 1700-talshuse er siden da blevet kaldt for ’Tietgens Ærgrelse.

Den nye ejendom består af en kælder og fem etager samt tagetage. Stueetagen udlejes som cafe eller butik og 1. sal anvendes til liberalt erhverv. På 2. - 4. sal indrettes der toværelseslejligheder til beboelse, to på hver etage. Alle med egen altan til enten gård eller gade. I tagetagen indrettes en penthouselejlighed. Kælderen anvendes til lager, pulterrum og teknikrum.

Bygningens etageareal inklusiv kælder udgør i alt godt 1200 m². Erhvervsarealet er i alt ca. 320 m²

og boligarealet er i alt ca. 640 m². Toværelseslejlighederne er ca. 80m² mens penthouselejligheden

er ca. 160m²

Bygherre

Realea A/S

Arkitekter

Tony Fretton Architechs Ltd.

Ingeniører

Hansen, Carlsen & Frølund A/S

Miljø

ALECTIA A/S

Byggeperiode

Januar 2009 til maj 2010​

Entreprisesum

Ca. 32 Mill.

Referenceblad

Hent PDF blad

KBS BYG A/S

Stamholmen 193 F, 2. tv.

2650 Hvidovre

CVR: 28119682​

Postadresse: Bredstensvej 14, 2610 Rødovre

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.