Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Experimentarium

Experimentarium

Tuborg havnevej 7

2900 Hellerup

Experimentarium har holdt til i Tuborgs gamle tappehaller siden 1991. I kølvandet på en international arkitektkonkurrence om det nye Experimentarium, blev en omfattende ombygning i 2011 sat i værk.

Ombygningen indeholdt en fordobling af udstillingsarealet og en ny en stor tagterrasse, et nyt tag, moderne arbejdspladser,  en stor restaurant med picnic-område, et konferencecenter, undervisningsfaciliteter og værkstedsfaciliteter samt et laboratorium og forberedelse af fremtidige biografsale. Opgaven blev således stykket ud i 6 individuelle entrepriser.

En imponerende kobberbeklædt Helix-trappe med en vægt på 160 tons beklædt med 10 tons kobber blev bygget i indgangspartiet. Ombygningen var i det hele taget katrakteristeret af unikke løsninger og specialfremstillede komponenter. Snoede trappeopgange og overflader beklædt med specielle perforeringer eller spejle samt et usædvanligt brug af flisebelægninger og glaspartier.

Selve bygningens arkitektur udgjorde nogle udfordringer idet nogle af bygningsdelene var lavet som udhæng der krævede meget solide forankringer for at klare belastningen.

Bygherre

Experimentarium

Entreprisetype

Styringsentreprise

Arkitekter A/S

Cebra

Ingeniører

Orbicon

Omfang:

26.850 m2​

Byggeperiode

2011-2016​

Entreprisesum

ca. 400 mill.

Hent referenceblad

Hent PDF blad

KBS BYG A/S

Stamholmen 193 F, 2. tv.

2650 Hvidovre

CVR: 28119682​

Postadresse: Bredstensvej 14, 2610 Rødovre

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.