Folketeatret blev etableret i 1857 i Nørregade i København og er i dag Danmarks ældst fungerende teater. Teatret har tre sale. En stor klassisk teatersal med 568 sæder, Hippodromen, en blackboxscene med ca. 165 sæder samt snoreloftet, en fleksibel scene med ca. 60 sæder.
Folketeatrets facade, foyer og øvrige publikumsområder havde på trods af tidligere renoveringer længe trængt til et løft. Man ville samtidigt have en mere tidsvarende indretning og at facaden fik et løft for synlighedens skyld og for at bidrage positivt til byrummet.
Man ønskede noget unikt og helt nyt til publikumsområderne. Dette indebar stave der skulle beklæde og adskille de forskellige rum. Denne måde at indrette på var ikke prøvet før, og der måtte undervejs udvikles nye metoder til løsningen af denne opgave.
Hippodromens daværende arkitektur havde nogle uheldige konsekvenser for forholdene generelt. Ventilationsskakter og elevatorinstallationen blokerede for publikumsadgangen og det var nødvendigt at flytte disse installationer og at etablere nye flugtveje.
Der kunne overordnet ikke anvendes mange standart-materialer og løsninger til dette projekt, og mange dele måttes specialfremstilles. F. eks. den store foyertrappe. En timelapse film om dette Kan ses her til højre.
Der er nogle fine og beskrivende billeder af byggeprocessen på Berlingske